Terug naar overzicht

Op naar Ironman Maastricht 2016

Na een winter vol medische problemen en een fantastische vakantie met het gezin in Amerika, ben ik nu weer vier weken volop aan het trainen. Het lijkt er nu definitief op dat lichamelijke negatieve spiraal is doorbroken. Mijn conditie schiet omhoog en ik heb weer constant zin om te trainen.

De plannen voor dit seizoen zijn behoorlijk aangepast, maar de eerste wedstrijd laat nu niet lang meer op zich wachten. 24 Juli start ik samen met mijn maatje Roy Lindelauf op de sprint triatlon in Rotterdam. Roy leeft net als ik met een donorhart. Al jaren droomt ook hij van een triatlon en nu gaat het dus gebeuren. Wat geweldig om dit samen te beleven.

Een week later start ik samen met nog twee andere harttransplantatie ontvangers op de relay van Ironman Maastricht. Elmar Sprink en Casper Becker hebben net als ik een Ironman gefinisht met een donorhart. Nu vragen we gezamenlijk aandacht voor de wereldwijde problemen rondom orgaandonatie. Wat een voorrecht. Ironman zelf heeft het thema orgaandonatie geadapteerd als goed doel voor de race van 2016! Een geweldig doel wat nooit was gelukt zonder race directeur Emiel Frambach en triatlonmaat Ilje van de Ploeg. Bedankt mannen!

Na de Ironman ga ik me voorbereiden om mijn eerste beklimmingenen in de alpen. In september reis ik samen met 99 andere fietsers af naar de Mont Ventoux om daar €100.000 bij elkaar te fietsen voor de stichting Hartedroom. Deze stichting zamelt geld in voor onderzoek naar Cardiomyopathie. Deze aangeboren hartziekte leidt jaarlijks tot het overlijden van kinderen op jonge leeftijd. Vaak is de enige redding een harttransplantatie. Hier moet een oplossing voor komen. Als je mij wil sponsoren dan kan dat hier. Alvast bedankt!

Daarna beginnen de voorbereidingen voor een nieuwe droom die maart 2017 in vervulling gaat. Ik start samen met Elmar Sprink bij Cape Epic. Acht dagen mountainbiken in Zuid Afrika. De race is met 800 km offroad en 15.000 hoogtemeters de tour de France van het mountainbiken. Hierover volgt snel meer!

Genoeg op het programma dus voor de komende maanden! Houd mijn website in de gaten voor meer nieuws.

Wouter