Terug naar overzicht

Succes en tegenslag, een dunne lijn

Wat een week! Alles lijkt in een keer op z’n plaats te vallen. Het begon woensdag met een bezoek aan Guido Vroemen van SMA Midden Nederland. Guido is sportarts en bondscoach van de Nederlandse lange afstand triatlonselectie. Wat een leuke, energieke man. Hij gaat me begeleiden tot aan de finish van de Ironman in Mallorca. Geweldig!

Donderdag had ik een afspraak met Bert Flier. Hij is meervoudig Nederlands kampioen op de halve/hele triatlon. Tegenwoordig is hij naast triatleet ook eigenaar van 3in1sport. Hij traint en begeleidt sporters, organiseert trainingstages en hij geeft workshops. We hadden een heel goed gesprek over het leven, sport en passies. Vanaf medio november gaat Bert me helpen om m’n zwemtechniek te verbeteren.

Vrijdag was de bike in motion fietsbeurs in Utrecht. Na een uur kwijlend tussen de nieuwste fietsen door te struinen, ben ik voorgesteld aan het nieuwe triathlonteam team4talent van Nederland, Team4talent. Team4talent is een team waarin talent op elk vlak begeleid wordt om grenzen te verleggen en samen ongekende prestaties te leveren om te winnen. Tijdens een uitgebreidere kennismaking hebben ze mij gevraagd of ik ook onderdeel van het team wil worden. Een droom die uitkomt! Wat een eer om deel uit te mogen maken van dit team.

Niets staat een succes op Mallorca nog in de weg zou je zeggen…
Afgelopen maandag heb ik de laatste onderzoeken afgerond welke horen bij de vierjaarscontrolecyclus. Een biopt van het hartweefsel en een catheterisatie om de staat van de kransslagaders te controleren. Uit het biopt bleek dat er geen afstoting van het hart is. Dat is nog altijd goed nieuws! Uit de catheterisatie bleek echter dat er in een eerder geplaatste stent, een kleine vernauwing is ontstaan. Dat was even een behoorlijke tegenvaller.

Ik moet zeggen dat ik inmiddels wel bijna een professional ben in het omgaan met slecht nieuws, maar het heeft me behoorlijk geraakt. Volgende week wordt er meer onderzoek gedaan. Ik heb aangegeven dat het zo snel mogelijk verholpen moet worden omdat het me behoorlijk slecht uitkomt. Na dergelijke ingrepen heeft het lichaam twee weken nodig om te herstellen, maar begin december gaan we op trainingskamp naar Lanzarote. Hier kijk ik meer naar uit dan m’n verjaardag, dus ik wil hoe dan ook hersteld zijn! Daarnaast zouden de voorbereidingen voor Mallorca medio november starten. Tot slot, niet allerminst belangrijk, zou als gevolg van de vernauwing een zuurstof tekort in een deel van de hartspier ontstaan! Dat zou tot blijvende schade kunnen leiden. Aanpakken dus en dan weer doorgaan!

Tot slot
Nog een leuk bericht tot slot! In het kader van de donorweek heb ik een leuk interview gehad met Den Haag FM. Het interview is terug te luisteren op het media deel van mijn website of op de YouTube pagina van team4talent

About these adsShare this:

Twitter3
Facebook
E-mail
PrintDit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .


← Sporten met een donorhartEen reactie op Succes en tegenslag, een dunne lijn


Nicolette Verdugt (@trionneke) zegt:

oktober 23, 2011 om 11:05 am


Hallo Wouter.
Sterkte de komende tijd. Ik zal voor je duimen.

Ik ben vanaf 10 december ook op Lanzarote (ClubLaSanta). Misschien kunnen we samen wat trainen.

BeantwoordenGeef een reactie


Vul je reactie hier in ...