Terug naar overzicht

Eerste Team4Talent clinic: leerzaam en leuk

Zondag 3 maart was het dan eindelijk zover. Al maanden werkten we met het hele team hard om een clinic te organiseren. Als locatie was Zwembad ‘De Zandzee’ in Bussum gekozen. Een prachtige locatie voorzien van alle benodigdheden om er een geslaagde dag van te maken. Het team verzamelde om 10.00 uur om, samen met de aanwezige sponsoren Canyon, Sailfish, Bioracer en Chiropractie Daams, de sporthal om te toveren tot cliniclocatie.

Vanaf 11.00 uur druppelden de eerste deelnemers binnen. We verwachtten voor deze eerste clinic ongeveer 100 deelnemers, die werden ingedeeld in drie groepen. Iedere groep werd begeleid door twee atleten van Team4Talent. Aan ieder triatlononderdeel werd ongeveer een uur besteed. Daarnaast was er genoeg tijd om kennis te maken met de sponsoren van het team en hun producten uit te proberen.

De dag begon met een indrukwekkende presentatie van Bas over zijn wedstrijd tijdens het WK triathlon op Hawaï. Het was een indrukwekkende presentatie vol leerzame momenten en anekdotes. Zo weten we nu allemaal dat het laatste uur van de triatlon altijd pijn doet en dat winnen betekent dat je vervolgens een uur in een badkuip moet zitten van de dopingcontrole voordat je iets te eten en drinken krijgt. Dat je vervolgens aan een infuus moet omdat je lichaam uitgedroogd is maakt geen verschil.

De atleten hadden een leerzame en leuke invulling van de dag in elkaar gezet met zwemmen, fietsen en hardlopen. Er was aandacht voor de basis, maar ook tips en trucks over voeding en materialen werden uitgebreid gedeeld. De reacties van de deelnemers was veelal enthousiast. We hopen dat iedereen een leuke dag gehad heeft, dat geldt in ieder geval wel voor de leden van Team4Talent.

Ik wil de deelnemers en sponsoren bedanken voor het enthousiasme waarmee ze de dag tot het succes gemaakt hebben wat wij in gedachten hadden. Het was voor ons de eerste keer dat we een dergelijke dag organiseerden, maar we gaan hier zeker een vervolg aan geven. We nemen alle leermomenten van afgelopen zondag mee en maken van de volgende clinic wederom een succes. Tot slot wil ik iedereen graag een mooi en succesvol triathlonseizoen wensen. Hopelijk tot een volgende keer!

Foto’s staan online en kijk voor de after-movie hieronder!

http://www.youtube.com/watch?v=CcRUTfu-pVs