Terug naar overzicht

Een koude start van het seizoen!

Ondanks het mooie weer viel de eerste triatlon van het seizoen niet mee. Ik merk duidelijk dat ik in de eerste drie maanden van dit jaar een flinke deuk in mijn vorm heb opgelopen.

Het begon al bij het zwemmen. Ik had erop gerekend dat het water koud zou zijn, maar zo koud niet. Het kostte me bijna 10 minuten voordat ik eindelijk mijn ritme had gevonden. Niet lang daarna was het zwemonderdeel al afgelopen. Na een iets wat houterige wissel sprong ik de fiets op voor twee keer 5 km wind tegen en 5km wind mee. Het fietsen ging prima, maar hield nog niet over. Onderweg ben ik nog hard ingehaald door teamgenoot Bryan de Kraker. Hij reed met een klein groepje op kop en zag er nog heel fris uit. Terug in de wisselzone snel in mijn hardloopschoenen gesprongen. De veter tip van Rob Barel heeft me een goede minuut gespaard. Dank daarvoor! Het loopparcours liep over de dijk en bestond uit twee ronden. Doel was om een lekker ritme te lopen, maar dat viel nog niet mee. Ik ging beter lopen vanaf het moment dat de inmiddels gefinishte en gedouchte Bryan de Kraker en ook Bas de Waal gingen meelopen. Met z’n drieën hebben we gezellig de wedstrijd uitgelopen. Bedankt voor de support boys, maar ook alle deelnemers en het publiek in Almere. Onderweg ben ik door vele mensen aangemoedigd en gegroet. Veel dank daarvoor. En ik weet zeker dat er één iemand was die met een goed gevoel gefinisht is omdat hij iemand van Team4Talent heeft ingehaald. Volgend jaar zal dat je niet lukken ;-). Tot slot bedankt organisatie en vrijwilligers van de triatlon van Almere. Over jullie werk niets dan goeds. Tot volgend jaar!

Een voldane groet,

Wouter